SuperMind

Computerspil

Hvad så med det der computerspil

Spiller du computerspil? Du er ikke den eneste! Flere end 60 % af unge mellem 13-18 år spiller computerspil hver dag. Og det kan faktisk være sundt for dig – især hvis du spiller med andre, som du enten sidder i stue med eller møder over nettet. Men, som det er med alting, så er der også en bagside af medaljen.

Afhængig

Hvis computerspil er det eneste, du har lyst til, når du kommer hjem, er det tid til at overveje lidt afveksling. For du kan rent faktisk blive afhængig af skidtet. Hvis du er bange for, at du er ved at blive afhængig, skal du måske finde en interesse, hvor du kommer ud og får luft, lys og motion 

Spiller du mange voldelige computerspil, skal du måske overveje at gå over til de mere strategiske. Voldelige spil er nemlig under skarp mistanke, og nogle forskere mener, at de kan gøre dig mere vred og irritabel. Stresshormonet i kroppen stiger nemlig, når du spiller krigeriske spil – du er jo faktisk jaget vildt!

Men det er svært at holde op med at spille: Når du spiller bliver du belønnet – indholdet af Dopamin i blodet stiger og det giver lykkefølelse. Måske skaber det en afhængighed.

Læs mere om, hvilken effekt computerspil har på unges sundhed og adfærd her.