SuperMind

Pres på udseendet

Er du også træt af at skulle være lækker? Hele tiden at skulle tænke på, hvor godt du ser ud: om din mave og røv er lækker, om dit ansigt, hår, makeup, negle, tænder og tøj er i orden, og om din personlighed ser godt nok ud på Facebook.

Rigtig mange unge er ramt på selvværdet og føler ikke, at de er gode nok eller ser godt nok ud.

Eksempelvis viser undersøgelser, at hele 39 % af de 15-19-årige piger og 21 % af de 15-19-årige drenge ofte eller altid tænker på, hvor meget de vejer.
Hvis du oplever at være så ked af dit udseende, at du begynder at trække dig socialt og f.eks. dropper svømmehallen eller klassefesten, så er det vigtigt, at du tager det alvorligt. Du har nemlig fortjent meget bedre! Der er noget positivt ved os alle - prøv at fokusere på dine positive sider.

Øv dig i at blive opmærksom på, hvilke negative tanker, du har, og hvornår du især har dem. Og prøv at se, om ikke du kan vende dem til noget konstruktivt. Du kan også prøve at snakke med dine venner eller din familie, eller andre du er trygge ved, om det. I hvert fald er det vigtigt, at du ikke er alene med dine følelser, for jo mere, du står ved dem, desto mere ufarlige bliver de.

Hvis du har brug for at tale med nogen, som du ikke kender, om dine følelser, så læs mere under  Her kan du få hjælp?

Her kan du få hjælp

Ung på Linie – chat og telefon
Børns vilkår – Børnetelefonen
Girltalk
Cyberhus
Linien